Verkoopaccount verkopen

Een eigen zaak oprichten als starter is altijd een spannende belevenis. Je maakt namelijk in het sprong in het diepe, zonder de volledige zekerheid te hebben dat je ook zal slagen in je opzet. Zelfs al ben je nog zo goed voorbereid, er is altijd een kans dat je niet het succes bereikt dat je voor ogen had. Wanneer je ervoor kiest om producten te verkopen via een online platform is dat natuurlijk geen uitzondering op die regel. Je moet rekening houden met tal van factoren die bepalend kunnen zijn voor de koers van je onderneming.

Wie ervoor kiest om een online verkoop te organiseren, kan dat op heel wat verschillende manieren doen. Je kan ervoor opteren om je eigen website met webshop op te zetten, of te laten opzetten, je kan gebruik maken van een aantal bekende platformen zoals Shopify, Squarespace of Wix, of je kan intekenen op een verkoopaccount bij Bol of Amazon.

Verkopen via Amazon

Die laatste optie levert een aantal voordelen op die je met de andere mogelijkheden niet hebt. Je kan namelijk gebruik maken van een platform dat al miljoenen kopers en klanten per dag heeft, en die een autoriteit op het vlak van e-commerce hebben opgebouwd. De producten van deze platforms scoren steeds goed in de zoekrobot van Google, zodat je niet zelf hoeft in te staan voor tijdrovende SEO implementatie. Bol en Amazon genieten ook een groot vertrouwen bij hun klanten, iets waar jij als kleine ondernemer nog niet kan op terugvallen.

Uitgelicht: Kan je een Amazon FBA account verkopen?

Maar wanneer je als verkoper een account afsluit bij Bol of Amazon, kan het lang duren voor je uiteindelijk hoog genoeg rankt in hun eigen zoekresultaten om grote aantallen bestellingen binnen te halen, om voldoende positieve reviews te verzamelen of om een herkenbaarheid en trouwe klantenbasis op te bouwen. En net daar komt de overname van een bestaande verkoopaccount om de hoek kijken. Verkopers die al enige ervaring hebben maar die hun verkoopaccount willen overlaten tegen betaling zijn een groeiende markt. En daar kan jij als beginnend ondernemer de vruchten van plukken.

Rekening houden met valkuilen

Uiteraard zijn er een aantal valkuilen waar je rekening moet mee houden. Zo loont het steeds de moeite om niet zomaar een goed draaiende verkoopaccount over te nemen, maar ook te kijken of de producten die er werden aangeboden ook tot jouw domein behoren. Zit de over te nemen account ook in dezelfde prijsklasse? Heeft die een positieve score bij het verkoopplatform? Zijn de reviews van de klanten positief? Is het een account waar u zelf instaat voor de verzending, of heeft de verkoopaccount een contract met het platform om de logistiek zelf af te handelen?

Tip: Bol Account Verkopen | Zakelijk Bol.com account verkopen

Een verkoopaccount bij Bol kan alleen met toestemming van Bol.com worden overgenomen, zorg er steeds voor dat je over de schriftelijk toestemming beschikt. Een verkoopaccount overnemen bij Amazon verloopt dan weer wat vlotter, omdat geen toestemming van het platform nodig is, maar je moet er wel zelf voor zorgen dat alle documenten in orde zijn, dat de nodige wijzigingen worden doorgevoerd, zoals bankrekeningnummer, BTW-nummer enz. Wees er ook van bewust dat de data waarop je je keuze bij overname baseert steeds een beperkte weergave van de realiteit zal zijn, omdat zowel Bol als Amazon slechts een beperkte hoeveelheid aan data bewaren.

Comments are disabled.