Tips voor het online promoten van je bedrijf

laptop

De laatste paar jaren is online marketing erg populair geworden. De traditionele media verdwijnt langzamerhand  en bedrijven focussen zich op online. Met de opkomst van marketplaces zoals Amazon.nl en die van Facebook en Bol.com is het nog interessanter om je producten of diensten online aan te bieden. Een fysieke winkel is tegenwoordig niet meer genoeg. Om de online marketing trend te kunnen volgen is het belangrijk om een goede website te hebben en actief te zijn op één of meerdere social media kanalen. In dit artikel geven we nog een aantal tips mee over hoe je, je bedrijf online kan promoten.

Bedenk een online strategie

Online je bedrijf promoten via een eigen website en social media klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Vaak zit er een hele strategie achter een website waardoor de website hoger in de zoekresulaten komt. Er wordt dan gekeken naar zoekwoorden waar een hoog zoekvolume op zit en deze woorden komen terug in het menu. Daarnaast dient de website geoptimaliseerd te zijn zodat Google de pagina makkelijk kan crawlen waardoor het beter gaat scoren. Het is daarom handig om een online strategie te bedenken op basis van interessante zoektermen. En bedenk van tevoren welke online marketing manieren je wil gebruiken.

Combineer SEO en SEA

Om de online vindbaarheid van je website te vergroten kan er gebruik gemaakt wordt van SEO en SEA. Door beide tactieken te gebruiken kan de website meer bezoekers trekken. Ook kunnen de waardes van je website omhoog gaan wat uiteindelijk ook een positief effect heeft op de positie in de zoekresultaten.

Digital marketing bureau inschakelen?

Omdat online marketing nog relatief nieuw is en de ontwikkelingen binnen deze branche erg snel gaan, kan het voor een onervaren ondernemer soms moeilijk zijn om ermee te beginnen. Toch liggen er veel kansen op het gebied van online marketing en is het een goed idee om bijvoorbeeld Google adwords uit te besteden aan een digital marketing bureau. Tevens kan een bureau helpen met een goede strategie bedenken, de website optimaliseren en helpen met het promoten van de website.

Comments are disabled.